986
جزئیات وبلاگ
مایکروسافت به اوج باز می گردد
بی شک می توان گفت که بشر امروزی بیش از هر زمان دیگری در طول تاریخ به تکنولوژی و فن آوری های نورین وابسته است، به گونه ای که شاید زندگی بدون فن آوری ها امروزی برای بسیاری از افراد غیر قابل تصور باشد و بدون این تکنولوژی ها نتوانند به زندگی روزمره ی خود ادامه دهند. برای رسیدن به چنین جایگاهی از پیشرفت و تکنولوژی انسان ها و شرکت های بسیار در طول تارخ تلاش کرده اند و هر کدام سهمی را در رسیدن به جایگاه امروزی پیشرفت و تکنولوژی داشته اند. اگر بخواهیم در زمان حال چندیدن شرکت پیشگام در زمینه ی تکنولوژی را نام ببریم و همه را در یک لیست گرد هم آوریم، به طور قطع می توان گفت هر لیستی که نام شرکت مایکروسافت در آن نباشد، ناقص است.
شرکت مایکروسافت خالق سیستم عامل محبوب ویندوز، یکی از بزرگترین و تاثیرگذار ترین کمپانی ها در زمینه ی تکنولوژی، در زمان حال می باشد. شرکت مایکروسافت همواره با در نظر گرفتن نیاز های کاربران در آینده، دست به خلق و معرفی محصولات خارق العاده ای زده است و مدت ها بزرگترین کمپانی دنیای تکنولوزی بوده است. اما در چند سال اخیر به دلایلی شرکت مایکروسافت نتواسته است که با همان شتاب قبلی به پیشرفت های خود ادامه دهد و با شتابی کمتر به راه خود ادامه می دهد. اگر بخواهیم چند دلیل اصلی را برای این کاهش شتاب مایکروسافت نام ببریم، می توانیم به عدم استقبال چندان از سیستم عامل ویندوز ۸ و در ادامه ویندوز ۸.۱ مایکروسافت که می خواست در ادامه ی راه سیستم عامل محبوب ویندوز ۷، همه را به سمت خود بکشاند، اشاره کنیم که برخلاف انتظار مایکروسافت نتوانست به موفقیت چندانی دست یابد، علاوه بر این سیستم عامل گوشی های هوشمند مایکروسافت یعنی ویندوز فون نیز نتوانست به سهم چندانی از بازار سیستم عامل گوشی های هوشمند دست یابد، و همچنین عدم استقبال از چند محصول دیگر مایکروسافت در رقابت با محصولات دیگر شرکت های فعال در زمینه ی تکنولوژی نیز در این کاهش رشد شتاب شرکت مایکروسافت موثر بوده اند.
شرکت مایکروسافت همواره سعی دارد با در نظر داشتن نظرات کاربران و با استفاده از دانش متخصصان خود، تکنولوزی را به خدمت زندگی انسان ها در آورد. اگر چه در چند سال اخیر از شتاب روز افزون مایکروسافت کاسته شده است
ویندوز ۱۰
رای بررسی سیستم عامل محبوب ویندوز بهتر است که اندکی به عقب باز گردیم، زمانی که ویندوز ۷ توانسته بود به یکی از محبوب ترین سیستم عامل های تاریخ شرکت مایکروسافت مبدل شود. مایکروسافت که از سویی محبوبیت سیستم عامل ویندوز ۷ را می دید و از سویی دیگر نظاره گر افزایش روز افزون دستگاه های با صفحه نمایش لمسی بود، سعی داشت که با ارائه نسخه ی جدید سیستم عامل ویندوز به نیاز های کامپیوتر های شخصی و همچنین دستگاه های با صفحه نمایش لمسی پاسخ گوید. بنابراین مایکروسافت ویندوز ۸ را که سعی داشت با تکرار محبوبیت ویندوز ۷ در کامپیوتر های خانگی و همچنین کسب محبوبیت در بین دستگاه های لمسی، موفقیت آینده ی مایکروسافت را رقم زند، معرفی کرد. اما ویندوز ۸ با توجه به تغییراتی که نسبت به ویندوز ۷ داشت، نتوانست کاربران کامپیوتر های شخصی را به سوی خود بکشاند و از سوی دیگر با توجه به کمبود های نرم افزاری ویندوز ۸ در دستگاه های لمسی در مقایسه با سیستم عامل های رقیب، ویندوز ۸ در دستگاه های لمسی نیز نتوانست به توفیق چندانی دست یابد. ویندوز ۸ در ادامه با ارائه ی ویندوز ۸.۱ که سعی کرده بود مشکلات ویندوز ۸ را برطرف سازد و به نیاز های کاربران در ویندوز ۸ پاسخ گوید، به روز رسانی شد، اما ویندوز ۸.۱ نیز نتوانست تغییر چندانی را ایجاد کند و این سیستم عامل نتوانست محبوبیت ویندوز ۷ را تکرار کند.
از آن جایی که مایکروسافت احتمال می داد که ویندوز ۸ با تمام ویژگی هایی که دارد، نتواند محبوبیت ویندوز ۷ را تکرار کند، از همان زمان عرضه ی ویندوز ۸ به فکر نسخه ی بعدی سیستم عامل ویندوز خود بود. مایکروسافت در طول کنفرانس معرفی ویندوز ۱۰ بود که اعلام کرد که از زمان عرضه ی ویندوز ۸، بر روی نسخه ی بعدی سیستم عامل خود یعنی ویندوز ۱۰ کار می کرده است، از همین زمانی که مایکروسافت برای ویندوز ۱۰ صرف کرده است می توان فهمید که این نسخه از سیستم عامل ویندوز با نسخه ی های قبلی متفاوت خواهد بود و مایکروسافت به دنبال این است که ویندوز ۱۰ همه ی نیاز ها را برطرف سازد، به همین دلیل است که در نام گذاری این نسخه از سیستم عامل ویندوز به جای عدد ۹ از عدد ۱۰ استفاده کرده است تا نشان دهد که چه تحول عظیمی در راه سیستم عامل ویندوز است. اما ویندوز ۱۰ تنها به دنبال رفع مشکلات نسخه های قبلی سیستم عامل ویندوز و همچنین پاسخ به نیاز های کاربران نبوده است، بلکه با ویژگی های جدیدی نیز که با خود به همراه دارد، می خواهد همه چیز را تمام کند و حرفی را باقی نگذارد. پیش از این که به بررسی برخی از مهم ترین ویژگی های جدید ویندوز ۱۰ بپردازیم بهتر است به این نکته اشاره کنیم که ویندوز ۸ سعی داشت که علاوه بر این که در کامپیوتر های شخصی محبوب باشد در دستگاه های لمسی نیز بازار را به دست بگیرد، اما با کمبود ها و مشکلاتی که با خود به همراه داشت، علاوه بر این که نتوانست توفیق چندانی در دستگاه های لمسی کسب کند، در کامپیوتر های شخصی نیز موفق عمل نکرد، اما ویندوز ۱۰ با رفع تمام کمبود ها و مشکلات در این زمینه، بهترین تجربه را در کامپیوتر های شخصی و همچنین دستگاه های لمسی در اختیار کاربران قرار می دهد. در ادامه به بررسی مهم ترین ویژگی ها ویندوز ۱۰ می پردازیم.
- ویندوز ۱۰ برای تمام دستگاه ها
-
کنفرانس معرفی ویندوز ۱۰ را به یاد دارید؟ یکی از مهم ترین مواردی که در این کنفرانس به آن اشاره شد، این بود که ویندوز ۱۰ بر روی تمام دستگاه ها اجرا خواهد شد و این سیستم عامل تنها سیستم عامل آینده ی مایکروسافت خواهد بود و بنابراین در آینده و با معرفی نسخه ی نهایی ویندوز ۱۰ برای تمام دستگاه ها دیگر نامی از سیستم عامل های ویندوز و ویندوز فون و … به صورت جداگانه نخواهد بود و نه تنها کامپیوتر ها، دستگاه های لمسی و گوشی های هوشمند ویندوزی با ویندوز ۱۰ همراه خواهند شد، بلکه اکس باکس، هالولنز و دیگر دستگاه های مایکروسافت نیز همه و همه تنها با یک سیستم عامل یعنی ویندوز ۱۰ همراه می شوند. بنابراین ویندوز ۱۰ برای ایجاد یکپارچگی به معنای حقیقی آمده است. از این پس و با عرضه ی نسخه ی نهایی ویندوز ۱۰، تمرکز مایکروسافت تنها بر روی یک سیستم عامل یعنی ویندوز ۱۰ خواهد بود و ویندوز ۱۰ را می توان هسته ی مرکزی تمام اهداف و فعالیت های آینده ی مایکروسافت دانست.
- کرتانا
-
بهتر است به اندکی قبل از عرضه ی ویندوز فون ۸.۱ و کرتانا برگردیم، زمانی که دستیار های صوتی در دیگر سیستم عامل های گوشی های هوشمند حضور داشتند. پیش از معرفی کرتانا برای سیستم عامل ویندوز فون، سیستم عامل های اندروید و iOS هر کدام دستیار صوتی خود یعنی گوگول ناو و سیری را داشتند، اما آیا در آن زمان به اندازه ی امروز به بحث دستیار های صوتی و و ویژگی های آن ها پرداخته و بر روی آن ها مانور داده می شد؟
در زمان معرفی و عرضه ی ویندوز فون ۸.۱ بود که دستیار صوتی به این سیستم عامل نیز راه یافت. این دستیار صوتی که کرتانا نام داشت از ظاهری زیبا برخوردار بود که لوگوی آن در هنگام درخواست های مختلف، انیمیشن های جالبی نیز نشان می داد. این دستیار صوتی که به مرور زمان کامل تر می شد و ویژگی های جدیدی به آن افزوده می شد، امروز علاوه بر زبان انگلیسی می توان در زبان های دیگر نیز از آن استفاده کرد و به گفته ی مایکروسافت، در آینده در زبان های بیشتری در دسترس خواهد بود و در زبان های بیشتری می توان از آن استفاده کرد. این دستیار صوتی که نام آن برگرفته از نام یکی از شخصیت های سری بازی های محبوب HALO است، با ورود خود به دنیای دستیار های صوتی، توجه همه را به سوی خود جلب کرد.
کرتانا که به مرور زمان کامل تر می شد و ویژگی های جدیدی به آن اضافه می شد، بیشتر مورد توجه قرار می گرفت. مایکروسافت نیز همواره در تبلیغ های خود، به برتری های این دستیار صوتی نسبت به رقبای آن اشاره می کرد. همین قدرت و پیشرفت کرتانا سبب شد که توجه رقبا نیز به سوی دستیار های صوتی بیشتر جلب شود و ویژگی های جدیدی را به دستار های صوتی خود بیافزایند. به نحوی که در جدید ترین نسخه ی سیستم عامل های اندروید و آی او اس می توان دید که چه مقدار به بحث دستیار های صوتی و افزودن ویژگی های جدید به آن ها توجه شده است.
اما کرتانا که تازه راه خود را آغاز کرده است، علاوه بر این که با ظاهری جدید در بیلد های ویندوز ۱۰ موبایل حضور دارد، در جدید ترین بیلد های ویندوز ۱۰ دسکتاپ که از سوی مایکروسافت برای کاربران اینسایدر منتشر می شود نیز با ظاهری مشابه با نسخه ی موجود در بیلد های ویندوز ۱۰ موبایل حضور دارد. همین امر نشان می دهد که مایکروسافت به کرتانا به عنوان یکی از ویژگی های اصلی ویندوز ۱۰ توجه ویژه ای دارد و این تازه اول راه این دستیار صوتی باهوش و جذاب است.
-
- مرورگر اج
-
در چند سال اخیر، مروگر اینترنت اکسپلورر مایکروسافت نتوانست که به خوبی با رقبای اصلی خود یعنی موزیلا فایر فاکس و گوگل کروم به رقابت به پردازد. بنابراین مایکروسافت که می خواست برای ویندوز ۱۰ همه چیز را به بهترین صورت ممکن فراهم آورد، مرورگر جدیدی را برای ویندوز ۱۰ فراهم دید. این مرورگر که در ابتدا پروژه ی اسپارتان نامیده می شد و به این نام شناخته می شد، در اولین حضور خود در بیلد های ویندوز ۱۰، امکانات چندانی نداشت، اما نشان داد که مایکروسافت به فکر مرورگری جدید برای ویندوز ۱۰ است. به مرور زمان که مایکروسافت بیلد های جدید ویندوز ۱۰ را برای کاربران اینسایدر منتشر می کرد، ویژگی های جدیدی نیز به این مروگر می افزود. بعد از گذشت مدتی از حضور این مرورگر در بیلد های ویندوز ۱۰، مایکروسافت برای انتخاب نام اصلی این مرورگر، چند نام را پیشنهاد کرد و در یک نظر سنجی از کاربران درخواست کرد که نام مورد نظر خود را انتخاب کنند. بالاخره بعد از بررسی نظرات کاربران و همچنین نظر خود مایکروسافت، “اج” به عنوان نام اصلی این مرورگر انتخاب شد و بعد از گذشت مدت زمانی از این انتخاب، نام این مرورگر در بیلد های جدید ویندوز ۱۰ از پروژه ی اسپارتان به اج تغییر یافت.
مرورگر اج به مرور زمان و با انتشار بیلد های جدید برای کاربران اینسایدر کامل تر می شود و ویژگی های جدیدی نیز به آن افزوده می شود، تا در زمان انتشار نسخه ی نهایی ویندوز ۱۰، این سیستم عامل به بهترین شکل ممکن بتواند رقبای اصلی خود را کنار زند و کاربران را به سوی خود بکشاند.
- Windows Hello
-
مایکروسافت همواره نشان داده که به امنیت کاربران در دنیای تکنولوژی بسیار اهمیت داده است و خواهد داد. با توجه کردن به هر یک از سرویس ها و محصولات مایکروسافت و مشاهده ی امنیت هر یک از آن ها می توان به این موضوع پی برد.
یکی از قابلیت های سیستم عامل های مختلف، روش رمز گذاری برای ورود به آن ها است. بعد از اینکه در سیستم عامل های اندروید و iOS روش های جدیدی را برای گشایش رمز گوشی همچون استفاده از الگو و اثر انگشت مشاهده کردیم، انتظارها از مایکروسافت برای استفاده از شیوه ای جدید برای بازگشایی رمز سیستم عامل ویندوز بالا رفت. البته ویندوز ۸ دارای نوعی رمز خاص بود که بیش تر بر روی دستگاه های لمسی کارآمد بود که به آن رمز تصویری یا Photo password گفته می شد. اما مایکروسافت که می خواست ویندوز ۱۰ از هر لحاظ تکامل یافته باشد، برای رمز گذاری این سیستم عامل، ویژگی جدیدی به نام ویندوز هلو را معرفی کرد.
ویندوز هلو در واقع پشتیبانی سیستم عامل از احراز هویت بیومتریک را فراهم می کند که با استفاده از صورت، اثر انگشت، عنبیه ی چشم و یا… اقدام به بازکردن قفل دستگاه شما می کند. با استفاده از این تکنولوژی، شما خیلی امن تر می توانید به اطلاعات، برنامه ها، داده ها و یا حتی وب سایت ها و سرویس های مختلف دسترسی داشته باشید. این روش دیگر مشکلات رمز عبور قدیمی را ندارد که گاهی فراموش می شد، هک می شد، و یا برای به خاطر سپردن آن مجبور می شدید که آن را جایی بنویسید و با خود داشته باشید که امنیت آن را بسیار در معرض خطر قرار می داد. همچنین خیلی از افراد از رمز های مشابه برای تمام سرویس ها و حساب های خود استفاده می کنند که لو رفتن یک رمز، ممکن است منجر به لو رفتن تمام اطلاعات حساب یک فرد شود. اما حسگر های مدرن و جدید، ویژگی های خاص و منحصر به فرد شما را به خاطر می سپارند و از آن ها برای شناسایی شما استفاده می کنند که البته این امر در ویندوز ۱۰ فراهم خواهد شد.
مایکروسافت به اوج باز می گردد