978

جزئیات وبلاگ

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
- مقالات

بررسی دو روی سکه آپدیت اجباری در ویندوز ۱۰

مایکروسافت کاربران خانگی ویندوز ۱۰ را مجبور به دانلود و نصب آپدیت های سیستم عامل می کند بدون این که گزینه ای برای خاموش کردن این ویژگی به آن ها بدهد. در این مطلب قصد داریم مزایا و معایب این مهم را بررسی کنیم.

نسخه نهایی ویندوز ۱۰ که هفته گذشته در اختیار اینسایدر های مایکروسافت قرار گرفت در توافقنامه مجوز نرم افزاری (EULA) خود حاوی بندی است که به آپدیت های خودکار بدون هیچ گونه اطلاع به کاربر اشاره می کند. این تغییر تعدادی از کاربران ویندوز را نگران کرده است.

به طور پیش فرض، ویندوز ۱۰ آپدیت ها را به طور خودکار دانلود می کند و هنگامی که از سیستم خود استفاده نمی کنید آپدیت ها را نصب و سیستم شما را راه اندازی مجدد می کند. در ویندوز ۱۰ تنها یک گزینه پیش روی شماست آن هم این که چه زمانی سیستم شما مجدد راه اندازی شود. این در مقابل ویندوز ۸.۱ که چهار گزینه را پیش روی شما می گذاشت تغییر بزرگی است. در ویندوز ۸.۱ چهار گزینه راه اندازی مجدد خودکار، تعیین زمان راه اندازی مجدد، تعیین زمان دانلود و غیر فعال کردن آپدیت ها به طور کلی وجود دارد.

دلیل نگرانی کاربران ویندوز دو سناریو احتمالی است: دانلود اجباری و آپدیت های معیوب. ویندوز ۱۰ آپدیت ها را به طور خودکار دانلود می کند بنابراین کاربرانی که، خیل عظیمی از کاربران ایرانی ویندوز نیز شامل آن ها می شوند از اینترنت با سرعت پایین و یا از سرویس های حجمی استفاده می کنند، نمی توانند زمان دانلود را مدیریت کنند. آپدیت ها، فقط آپدیت های کم حجم امنیتی نیستند و گاهی شامل امکانات جدید می شوند که حجم زیادی دارند می تواند سبب بروز مشکلاتی برای کاربران شود.

مشکلی که ذکر شد بیشتر مربوط به کشور های توسعه نیافته و یا در حال توسعه است. اما مشکل دوم که کاربران را در سراسر جهان نگران کرده است، آپدیت های معیوب هستند. آپدیت های ناموفق یا معیوب خیلی نادر هستند، و با تکیه مایکروسافت بر ۵ میلیون اینسایدر که آپدیت ها را قبل از کاربران معمولی نصب می کنند انتظار می رود که هیچ آپدیت معیوبی به دست کاربران خانگی نرسد. شخصاً آخرین باری که مجبور شدم سیستم ویندوزی خود را به خاطر یک به روز رسانی معیوب بازگردانی کنم را به یاد ندارم.

در حالی که نگرانی هایی وجود دارد، نمی توان از مزایای آپدیت خودکار چشم پوشی کرد. اگر شما برای اعضای خانواده حکم پشتیبانی فنی را دارید و سیستم آن ها به دلیل آپدیت نبودن دارای مشکلاتی است و هربار برای حل مشکلات دست به دامن شما می شوند، این خبر بسیار خوبی است زیرا با آپدیت های اجباری، داریم به پایان این روز ها نزدیک می شویم.از اولین نمونه های آپدیت اجباری که در روز های اول موجب نگرانی کاربران شد، می توان به مرورگر گوگل کروم اشاره کرد. گوگل، کروم را به طور منظم آپدیت می کند و جدیدترین نسخه مرورگر هنگام بستن آن یا راه اندازی مجدد نصب می شود. این مهم همه را به روز و امن نگه می دارد. اکنون کاربران ویندوز ۱۰ نیز از مزایای این روش بهره می برند.

البته نگرانی برای کاربران نسخه کسب و کار و حرفه ای وجود ندارد، زیرا می توانند آپدیت ها را به تاخیر بیاندازند از آن جایی که نسخه حرفه ای ویندوز ۱۰ تحت یک سیاست به روز رسانی متفاوت است.

بررسی دو روی سکه آپدیت اجباری در ویندوز ۱۰