531
جزئیات وبلاگ
انواع سیستم های اطلاعاتی
بیشتر منابع علمی در خصوص سیستمهای اطلاعات، سیستمهای اطلاعات سازمانی را بر اساس نوع فعالیت مورد پشتیبانی دستهبندی میکنند. موارد زیر انواع کلی سیستمهای اطلاعات هستند که پشتیبانی مشخصی در سازمان ارائه میکنند:
ـ سیستمهای پردازش مبادلات (TPS) : سیستمهای اطلاعات که از طریق رویهها و پردازش اطلاعات بر فعالیتهای روزانه و تبادلات سازمان کنترل عملیاتی اعمال میکنند.
ـ سیستمهای اتوماسیون اداری(OAS) : سیستمهای رایانهای که برای انجام خیلی از وظایف اداری معمول مانند حروفچینی، صورتحساب تهیه کردن و نقل و انتقالات مستندات استفاده میشوند.
ـ سیستمهای اطلاعات مدیریت(MIS) : نوعی از سیستمهای اطلاعات رایانهای که معمولاً دادههای داخل سازمان را از سیستمهای پردازش مبادلات گرفته و خلاصهسازی معناداری از آنها را در قالب گزارشهای مدیریت برای پشتیبانی وظایف مدیریت در یک سازمان ارائه میکنند.
ـ سیستمهای اطلاعات اجرایی(EIS) : سیستم اطلاعات مدیریت طراحی شده برای جمعآوری، تحلیل و خلاصهسازی اطلاعات سازمانی داخلی و خارجی کلیدی به منظور کمک به مدیران ارشد و تصمیمگیران.
ـ سیستمهای پشتیبان تصمیمگیری(DDS) : نوعی از سیستم اطلاعات رایانهای که در تصمیمگیری در خصوص تصمیمهایی که نیازمند مدلسازی، فرمولبندی، محاسبات، مقایسات، و انتخاب بهترین یا نمایش پیامدهای محتمل برخی از اقدامات هستند به مدیران کمک میکنند.
ـ سیستمهای پشتیبان اجرایی(EIS) : معمولاً به سیستمی گفته میشود که مجموعهای از قابلیتهای وسیعتر از سیستمهای اطلاعات اجرایی شامل پشتیبانی برای ارتباطات الکترونیک (به عنوان مثال پست الکترونیک، کنفرانس رایانهای و واژهپرداز)، قابلیتهای تحلیل دادهها (به عنوان مثال صفحه گسترده، زبان جستجو، . . .) و ابزار سازماندهی و برنامه ریزی (به عنوان تقویم الکترونیک و . . .) دارد. بنابراین سیستمهای پشتیبان اجرایی دارای ویژگیهایی برای پشتیبانیهای اطلاعاتی و ارتباطی علاوه بر پشتیبانی تصمیمگیری است.
ـ سیستمهای خبره(IS) : نوعی از سیستم اطلاعات رایانهای که اطلاعاتی راجع به دانش یا مهارت یک فرد خبره جمعآوری میکند و مانند او نتایج مورد نظر را ارائه مینماید.
ـ سیستمهای دانشورزی : در تولید و بکارگیری دانش جدید در سازمان به دانشورزان ماهر کمک میکنند. سیستمهای طراحی با استفاده از رایانه که توسط طراحان محصول استفاده میشود نه تنها به آنها اجازه میدهد که به سادگی تغییرات مورد نظر را بدون دوباره رسم کردن شکلها اعمال کنند بلکه آنها را قادر میسازد که محصول را بدون ساخت نمونههای فیزیکی تست کنند.
انواع سیستم های اطلاعاتی