1197
جزئیات وبلاگ
ثروتمندترین کشورهای جهان توافق کردند که به خاطر مقاصد تجاری یکدیگر را هک نکنند
ثروتمندترین کشورهای جهان برای نخستین بار به خودداری از هک کردن یکدیگر به خاطر مقاصد تجاری رای دادند. در جریان کنفرانس گروه 20 که با حضور کشورهایی نظیر ایالات متحده آمریکا، چین، روسیه، فرانسه و آلمان برگزار شد رهبران جهان توافق کردند که «هیچ کشوری نباید به قصد دست یافتن به برتری در رقابت با شرکت ها یا بخش های تجاری دست به سرقت معنوی با استفاده از کامپیوترها بزند یا اینکه از چنین اقداماتی پشتیبانی کند.»
این توافق به هیج وجه از لحاظ قانونی الزام آور نیست اما برخی مدعی هستند که چنانجه کشورها بخواهند در آینده اقدامی را علیه عملیات های هکی با انگیزه تجاری انجام دهند، با این توافق، توجیه مناسب را برای اقدامات خود به دست می آورند.
جیمز لوئیس کارشناس سیاست سایبری در این باره گفت: کلمات قدرت دارند و [به لطف این توافق] حالا مردم مصمم هستند که دست به چنین اقداماتی نزنند. وی در ادامه گفت که اگر کشوری تعهداتش را زیر پا بگذارد شما به عنوان مثال با تحریم های اقتصادی مجازاتش می کنید.
با این همه، شواهد گذشته نشان می دهند تهدیداتِ اقتصادیِ از این دست هستند (نه تواقفاتی که علنا اعلام می شوند) که وزنه سنگین تر را دارند و حتی در چنین مواردی، باز هم احتمال نادیده گرفته شدن اخطارها وجود دارد.
مساله ای که در این مذاکرات اهمیت ویژه ای داشت اختلافاتی است که به خاطر جاسوسی اقتصادی میان ایالات متحده آمریکا و چین وجود دارد و اوایل امسال حتی ادعاهایی مبنی بر این مطرح شد که هکرهای جینی وابسته به ارتش این کشور بیش از صد شرکت آمریکایی از جمله کوکا کولا و کمپانی امنیتی RSA را هدف حملات خود قرار داده اند.
در ماه سپتامبر نیز این دو ابرقدرت جهانی از امضای یک تفاهم نامه مشترک خبر دادند که به موجب آن جاسوسی اقتصادی از یکدیگر را متوقف خواهند کرد. جالب است بدانید که این توافق زمانی انجام شد که کاخ سفید از امکان اعمال تحریم های اقتصادی علیه چین خبر داد.
اما حتی بعد از این توافق هم، یکی از شرکت های امنیتی آمریکایی ادعا کرد هکرهای «وابسته به دولت چین» حملاتی را علیه چندین شرکت آمریکایی انجام داده اند. دولت آمریکا هیچگونه اظهار نظری در مورد این ادعا نکرد اما یکی از مقامات رسمی کاخ سفید که خواست نامش فاش نشود در مصاحبه با وال استریت ژورنال اینطور گفت: «ما همواره نگرانی هایی در مورد امنیت سایبری مان با چین داشته ایم و این نگرانی ها مرتبا افزایش پیدا می کنند.»
همین اظهارات نشان میدهند که علیرغم توافق صورت گرفته میان کشورهای عضو گروه 20، جاسوسی اقتصادی همچنان یکی از مسائل مرموز پیش روی کشورها در روابط بین الملل خواهد بود. نکته دیگر اینکه در بیانیه گروه 20 حرفی از هک کردن با مقاصد نظامی یا جاسوسی به سبک های قدیمی به میان نیامده و این نشان می دهد که موارد ذکر شده همچنان برای همه آزاد هستند.
ثروتمندترین کشورهای جهان توافق کردند که به خاطر مقاصد تجاری یکدیگر را هک نکنند